Site archived by http://www.patriotfiles.com

To have your military website archived contact The Patriot Files

Dansk Panser - i det 21. århundrede

 

Forside  |  Links  |  Forum  |  Gæstebog  |  Webmaster  |  Quiz  |  Nyhedsbrev  |  Webnyheder

 
   

Søgning  |  Sitemap

 

 

Nyheder

Artikler

Galleri

Film

 

Bæltekøretøjer

Hjulkøretøjer

Helikoptere

UAV

 

Udfasede køretøjer

Udenlandske køretøjer

Ammunition

Panserværnsvåben

 

Bøger

Udrustning

Udstillinger

Mærkedage

  

 
PMV M113 G3 DK

Kentaur 4/01

Moderniseringen af hærens pansrede mandskabsvogne M113 er i fuld gang. Indtil nu har Hærens Materielkommando modtaget ca. 40 køretøjer og tilgangen er på ca. 8 nye køretøjer pr. måned. Disse køretøjer skal derefter have indbygget interiørsæt, inden de udleveres til enhederne. De første PMV M113 G3 DK tilgår Den Danske Internationale Brigade i efteråret i forbindelse med uddannelse/klargøring til øvelsen "STRONG RESOLVE" i februar/marts 202.

Interiørsæt

Som noget nyt opbygges to udgaver af kommandostations-PMV. En "almindelig" KSN vogn som er udstyret med tre sæder og gennemgående skrivebord, samt en KSN/bataljonschef som udstyres med to sæder og en platform som giver bataljonschefen mulighed for at føre bataljonen fra lastelugen. Den eneste forskel på de to køretøjssæt er selve interiørsættet, hvor bataljonschefens køretøj er udstyret med to sæder og skrivebordsmoduler samt en kasse under lastelugen (føringskøretøj). Dette interiørsæt anvendes tillige i kompagnichef og artilleriobservatørkøretøjerne.


Interiør i en KSN/bataljonchef PMV

Bagagebærer

Alle PMV M113 G3 DK udstyres med en bagagebærer som monteres på fronten af køretøjet. den kan bruges til at transportere lange redskaber, sløringsnet, presenninger m.m. Bagagebæreren kan vippes ned for at få adgang til motorrummet. Udover at virke som bagagebærer erstatter bagagebæreren også vadepladens funktion, idet den er udformet, så vand vil blive trykket fremad.


Ny bagagebærer monteret på M113 G3 DK

Røgkaster

En del PMV M113 G3 DK udrustes med røgkastere, som monteres på fronten (motorlemmen). Røgkastermonteringen er opbygget med 6 rør som kan affyres med 3 rør af gangen (3 højre og 3 venstre).

G3 lang

Hærens kampskole er i gang med at afprøve PMV M113 G3 DK, lang. Selve køretøjet er identisk med PMV M113 G3 DK, bortset fra at det er 666mm længere. Køretøjet er forlænget ved at indsætte et ekstra stykke mellem lastelugen og hækken. Afprøvningen er stadig ikke afsluttet, men de umiddelbare fordele er mere plads og bedre terrænmobilitet. Køretøjets længde gør at den spænder bedre over ujævnheder.


Undervogn på M113 G3 DK, Lang

Der er tillige gennemført pakkeforsøg med panserinfanterigruppe og sanitets-PMV, og de tilbagemeldinger, der er indløbet, er alle positive (nu er der plads). Efter afprøvningen skal der træffes den endelige afgørelse om en evt. forlængelse af ovennævnte køretøjudgaver ved Den Internationale Brigade.

 
 

 

 

Site archived by http://www.patriotfiles.com

To have your military website archived contact The Patriot Files