Site archived by http://www.patriotfiles.com

To have your military website archived contact The Patriot Files

Dansk Panser - i det 21. århundrede

 

Forside  |  Links  |  Forum  |  Gæstebog  |  Webmaster  |  Quiz  |  Nyhedsbrev  |  Webnyheder

 
   

Søgning  |  Sitemap

 

 

Nyheder

Artikler

Galleri

Film

 

Bæltekøretøjer

Hjulkøretøjer

Helikoptere

UAV

 

Udfasede køretøjer

Udenlandske køretøjer

Ammunition

Panserværnsvåben

 

Bøger

Udrustning

Udstillinger

Mærkedage

  

 
Panser, markskade, pille-rode-rage og wienerbrød

Sergent Nora Bech Nilson STKMP, I GHR
Gardehusaren 4/2009

26. maj samledes regimentet for at byde de nye infanterikampkøretøjer CV90 velkommen på Antvorskov Kaserne.

Nogle kompagnier kommer indtrådt op til Charlottedal Alle – andre kommer vadende. Nogen har valgt at iklæde sig den befalede påklædning - andre har ikke. Nogen glæder sig til at se den nye vogn – andre går op ad den til daglig, og er derfor ret ligeglade. Men nu er de her alle sammen.

Hele Gardehusarregimentet.

Olsen banden til parade

GSE, I/GHR, II/GHR, HESK linet op på fine geledder. En trompet bryder stilheden. Regimentschefen er på vej. OB T.M. Paulsen beordrer estandarten ført til midten og formerer paraden. MJ Stigler giver det hemmelige signal til OS Lykke, om at lade vognene rulle frem. Det var ren Olsen Banden, og ak, planen havde mødt virkeligheden. En af vognene ville pludselig ikke starte, så det var ikke sikkert, at alle 10 vogne ville køre op ad alleen.

Skide godt Egon

En rumlen i det fjerne. Bilerne er på vej, og inden længe drejer den første vogn om hjørnet. Besætningsmedlemmerne i Ray-Ban solbriller, køredragt, telehjelm og trukket sabel kører forbi regimentschefen og resten af regimentet med store smil på læben. Man kan se, det er fedt for dem at opleve lidt af den gamle ”pansergejst”.

Jeg vidste det ville gå galt

Netop da den sidste bil er ved at svinge væk fra vejen igen, vender den 180 grader og kører tilbage langs regimentet med pedalen i bund. Ud for regimentschefen lavede den en katastrofeopbremsning og skulle egentlig bare vende stille og roligt rundt og være kørt tilbage til de andre. Men ikke når man hedder Sternkopf, og er sergent i 2/I, så bliver man lige nødt til at sætte sit personlige præg på arrangementet. Han valgte derfor (igen lige ud for regimentschefen) at lave vendingen så tæt på den ½ meters kantsten, at den nu for evig tid er boret 20 cm, længere ned i jorden, end den burde være. Moralen må være: Man skal ikke komme i vejen for en CV90’er. Eller at Sternkopf skal have briller.

Vi skal bruge sprængstof

Så var det pille-rode-rage tid. Regimentet reorganiserede ved 2/I garager, og med wienerbrød i den ene hånd, og en kop kaffe i den anden, gik soldaterne på opdagelse i de nye køretøjer. Der er folk ved siden af bilerne, inden i bilerne og uden på bilerne. Overalt bliver kørere og vognkommandører udspurgt om specifikationer, og vigtigst ”hvad skyder den med?”.


Næstkommanderende KN Christian Friis og chefen KN Thomas Jellesmark

Vi har en plan

”Det er fantastisk, at hele regimentet er samlet om det her. Der er en lang tradition for panser ved regimentet, og derfor var det et stolt øjeblik at se dem rulle ind på kasernen igen”, siger chefen for IKK kompagniet KN Thomas Jellesmark. ”Nu skal grupperne lære at arbejde sammen. Bilen er ikke noget uden gruppen bagi, så besætning og infanteristerne skal lære, at udnytte hinandens styrker”, slutter han. KN Jellesmark skal efter sommerferien være lærer på Hærens Officersskole. Det betyder, at den nuværende næstkommanderende KN Christian Friis overtager rollen som chef, med KN Gunnar som sin næstkommanderende. ”Vi vil forsøge at samle kompagniet om en fælles kultur ved hjælp af en masse fælles aktiviteter. Besætningerne har været længe væk, så nu skal alle lige finde deres rolle i kompagniet igen”, siger KN Friis. Slutteligt skal det siges, at det var folkene selv der foreslog paraden. Enkelte har i sin tid været med til at køre kampvognene ind på kasernen, og senere ud igen, så på en øvelse blev regimentschefen trukket lidt i ærmet. Han var selvfølgelig med på ideen, og det endte med endnu en herlig dag i det danske forsvar..

 
 

 

 

Site archived by http://www.patriotfiles.com

To have your military website archived contact The Patriot Files