Site archived by http://www.patriotfiles.com

To have your military website archived contact The Patriot Files

Dansk Panser - i det 21. århundrede

 

Forside  |  Links  |  Forum  |  Gæstebog  |  Webmaster  |  Quiz  |  Nyhedsbrev  |  Webnyheder

 
   

Søgning  |  Sitemap

 

 

Nyheder

Artikler

Galleri

Film

 

Bæltekøretøjer

Hjulkøretøjer

Helikoptere

UAV

 

Udfasede køretøjer

Udenlandske køretøjer

Ammunition

Panserværnsvåben

 

Bøger

Udrustning

Udstillinger

Mærkedage

  

 
Duro IIIP

 

Data

 

 

 

Oprindelsesland

Schweiz

Type

Beskyttet ambulance

Hastighed

100 km/t

Rækkevidde

600 km

Vægt

11,5 tons

Bredde

2,16 meter

Højde

2,65 meter

Længde

6,59 meter

Frihøjde

0,40 meter

Besætning

4 (afhængig af mission)

Bevæbning

-

Motor

Cummins ISBe 5.9L Turbo Common Rail med 250 Hk

Transmission

Allison S 2000, 5 automat gear

Elektrisk system

24 Volt

Batterier

-

 

 

Antal

29 (25 til hæren og 4 til flyvevåbnet)

 

Udvikling

DURO serien af 4x4 og 6x6 køretøjer er fra starten af udviklet af det schweiziske firma Bucher DURO (DUrable and RObust).

Den første pansrede DURO var et samarbejde mellem Bucher DURO og Armor Holdings Aerospace & Defense Group fra USA. Det schweiziske firma var ansvarlig for undervognen samt integrationen med pansret som var leveret af det amerikanske firma.

Den første pansrede prototype blev afsluttet i 1999 og var en mandskabsvogn i 6x6 konfiguration. Den blev efterfulgt af en pansret ambulance.

Sidst i 1999 blev en lille gruppe pansrede køretøjer leveret til den schweiziske hær. Det var bl.a. otte mandskabsvogne og tre pansrede ambulancer.

Sidst i 2002 blev DURO produktionen overtaget af MOWAG som nu er ansvarlig for produktion og salg af alle DURO modeller.

MOWAG samarbejder nu med Rheinmetall Landsysteme om den pansrede model. MOWAG er ansvarlig for chassiset og Rheinmetall for den pansrede overdel.

 

Beskrivelse

DURO IIIP 6x6 er i grunden et 6x6 terrængående chassis med en ny total pansret kabine med førerkabinen forrest og en helt lukket bagende.

Pansret beskytter imod ild fra håndvåben, splinter fra granater og personelminer.

Pansret består af gennemsigtigt panser på førerkabinens forrude og sideruder kombineret med specielt panserstål.

Motoren er en Cummins ISB 5,9 liter turbo dieselmotor med 6 cylindere som giver 245 Hk. Den er koblet til en Allison S 2000 fuldautomatisk 5-trins gearkasse. Der er permanent firehjulstræk.

DeDion akslerne er ophængt med bladfjedrer an det patenterede stabiliseringssystem tillader akslerne at vrikker under terrænkørsel. Tilsammen giver dette fantastiske køreegenskaber for både terrænkørsel og vejkørsel.

I førerkabinen er der sæde til føreren og kommandøren og på grund af den ekstra vægt som pansret giver, er hver dør udstyret med en automatisk døråbner. Når at dørens håndtag er blevet aktiveret, åbner døren selv automatisk.

Da sideruderne i dørene er fikseret, kan besætningen indstille sidespejlene elektronisk. Sidespejlene kommer også som standard med elektrisk afrimer.

Det bagerste mandskabsrum som i 4x4 modellen kan huse 1mand, med 5 sæder i hver side, tilbyder den samme pansring som kabinen. Der er installeret lys i mandskabsrummet.

Soldaterne kommer ind i mandskabsrummet via en dør i bagenden. Denne dør er også udstyret med et skudsikkert vindue, og der er tilsvarende installeret et lille vindue i hver side af mandskabsrummet.

Der er desuden installeret klimaanlæg i både kabinen og mandskabsrummet. Der er også punkterfri dæk som giver køretøjet mulighed for at køre ca. 45 km efter en punktering.

DURO IIIP kan konfigureres til mange forskellige opgaver og missioner. Dette gøres ved hjælp af flere forskellige overbygninger, men på det samme chassis. Opgaverne kan bl.a. være troppetransport, kommando, logistik eller ambulance.

Tillægsudstyr til DURO IIIP inkluderer bl.a. spil, system til dæktryksregulering, air conditionering, ABC overtrykssystem og GPS system.

 

Dansk version

I ambulance udgaven er der plads til to liggende eller én liggende og tre siddende patienter.

Onsdag den 22. november 2006 underskrev repræsentanter fra MOWAG i Schweiz og chefen for Hærens Materielkommando, generalmajor Henrik Dam en kontrakt på leveringen af de nye og forbedrede køretøjer.

Efter planen vil ambulancerne blive leveret fra fabrikken i Schweiz i foråret 2008, hvorefter den indledende uddannelse vil blive gennemført i Danmark. Efter planen forventes de beskyttede ambulancer klar til udsendelse i internationale operationer fra medio 2008.

 

 

Flere oplysninger:

Army Technology

Mowag

 

Relaterede artikler:

Ny ambulance på vej til hæren

 

Nyheder:

16-04-09 Nye ambulancer sikrer sårede soldater

04-06-08 Ny ambulance

 

Tilbage

 
 


 

DURO IIIP i dansk bemaling

 

DURO IIIP i ørken bemaling

 

DURO IIIP interiør

 

Site archived by http://www.patriotfiles.com

To have your military website archived contact The Patriot Files